Atelier Veenstra

De juwelen die in ons eigen atelier vervaardigd worden komen van de hand van Daniel Moesker, de jongste zoon van Heleen Veenstra. Na zijn afstuderen aan de vakschool in Schoonhoven, waar hij zowel zijn goudsmid als DGI edelsteenkundige diploma heeft behaald,heeft hij als edelsmid in Denemarken, Florence en Antwerpen gewerkt en verder gestudeerd, waarna hij in 2012 het atelier van Veenstra heeft uitgebreid en vanuit hier voor zowel Veenstra als voor andere juweliers volledig handgemaakte sieraden maakt. Werkzaamheden van het atelier zijn:

Nieuwe juwelen ontwerpen en maken

Zoekt u een sieraad maar kunt u het niet precies vinden, dan is het wellicht iets voor u om een handgemaakt juweel te laten ontwerpen en maken in ons atelier. Hierbij kunt u gebruik maken van de ruime collectie edelstenen en materialen waardoor bijna alle te bedenken sieraden ook daadwerkelijk gemaakt kunnen worden .

Repareren / moderniseren

Juwelen hebben bijna altijd een emotionele waarde en helaas worden veel oude, kapotte en/of beschadigde juwelen nog nauwelijks gedragen. In ons moderne atelier kunnen wij deze juwelen een nieuw leven geven door ze vakkundig te repareren of te restaureren. Daarnaast is het ook mogelijk om van uw eigen juwelen en oude goud een nieuw sieraad te ontwerpen en te maken. Hierdoor kan het juweel weer volop gedragen worden en blijft de emotionele waarde behouden .

Vermaken trouwringen

Het vermaken van trouwringen is een van de werkzaamheden die wij dagelijks uitvoeren. Vaak gaat het om het samenvoegen van twee ringen tot een ring of het toevoegen van bijvoorbeeld een edelsteen,diamant of een gravure

Relatiegeschenken

U bent bij ons ook aan het goede adres voor het laten maken van relatie geschenken. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld manchetknopen met een logo van uw bedrijf, jubileum speldjes of horloges met uw bedrijfslogo. Deze geschenken kunnen zowel als een enkel stuk of in aantallen vervaardigd worden.

Assieraden en gedenksieraden

Samen met u kunnen wij een persoonlijk sieraad ontwerpen waarin een kleine hoeveelheid as wordt verwerkt, een uniek juweel ter herinnering aan een dierbaar persoon. Het is mogelijk dit sieraad te voorzien van een gravure of een vingerafdruk.In overleg met u maken wij een passend ontwerp,dat kan een hanger zijn,een ring, een bedel ,er is veel mogelijk dus neemt u contact op met ons voor een passend ontwerp. Ook als herinnering aan uw geliefde huisdier is het mogelijk om een kleine hoeveelheid as  in een herinneringssieraad te verwerken.

Graveren

Het is mogelijk uw sieraad te voorzien van een blijvende gravure zoals een naam , een datum of een eigen tekst.

Hierbij heeft u de keuze tussen een handgravure of een lasergravure.

Daarnaast verzorgen wij ook het lasergraveren van een vingerafdruk, eigen handschrift of een afbeelding .