MONDAINE

Mondaine horloges worden gemaakt volgens het ontwerp uit 1944 van Hans Hilfiker voor de officiële stationsklokken van de Zwitserse Federale Spoorwegen. Deze inmiddels wereldberoemde stationsklok staat bekend om haar ongecompliceerde ontwerp, stiptheid en de rode secondewijzer.

De Mondaine Watch Company gebruikte in 1986 de blauwdruk van het gepatenteerde ontwerp van de stationsklok voor een horlogecollectie: een miniatuur versie van de beroemde klok met dezelfde stiptheid en hetzelfde eenvoudige ontwerp.

De horloges van Mondaine zijn inmiddels uitgegroeid tot design horloge en worden beschouwd als één van de tien klassieke Zwitserse horlogeontwerpen. De modellen van nu zijn voorzien van een kast in gepolijst of geborsteld edelstaal. Naast de Classic zijn er nu ook andere uitvoeringen, zoals bijvoorbeeld de Evo, met een afgeronde kast en gewelfd glas. Ook zijn er modellen met een automatisch uurwerk, datum aanduiding (Big Date) of met chronograaf. Simply Elegant is het meest nieuwe ontwerp uit de horloge collectie en heeft een super platte kast met een leren of gevlochten stalen band.