Over veenstra – 50 jaar historie

 

Na het afronden van zijn opleiding tot Goudsmid en uurwerkhersteller In Schoonhoven vestigde de jonge ondernemer Gerrit Veenstra zich in 1963 in Zoetermeer. Samen met zijn vrouw Corrie betrok hij een kleine winkel met daarbij een reparatieatelier in de Dorpsstraat. Zoetermeer was in deze jaren een kleine plaats met enkele duizenden inwoners maar groeide spoedig uit tot een grote gemeente met als gevolg dat ook de Familie Veenstra moest uitkijken naar een grotere winkel.

Samen met hun 3 kinderen verhuisden zij in 1971 naar de tegenwoordige Winkel welke gevestigd is in de Dorpsstraat in Zoetermeer op nummer 77. In de daaropvolgende jaren zijn ook diverse kinderen en kleinkinderen van Gerrit en Corrie Veenstra deel uit gaan maken van dit familiebedrijf.

De oudste dochter, Heleen Veenstra, is sinds 2007 eigenaar van dit unieke familiebedrijf. Na het behalen van haar diploma aan het ondernemerscollege in den haag Volgde zij diverse opleidingen op het gebied van goudsmeden en ondernemen.

Kleinzoon Daniel Moesker, de zoon van Heleen Veenstra, volgde na het behalen van zijn opleiding aan de vakschool voor goud en zilversmeden In Schoonhoven diverse opleidingen in Denemarken, Antwerpen en Italië op het gebied Van edelsmeden en edelstenen. Regelmatig reist hij o.a. naar Azië en Afrika om de mooiste parels en edelstenen te verzamelen welke hij verwerkt in zijn handgemaakte juwelen die over de hele wereld verkocht worden, maar nog steeds net zoals bij de voorgaande generaties, geproduceerd en bedacht worden in de dorpsstraat in Zoetermeer.

Graag heten wij U van harte welkom in onze winkel in de Dorpsstraat in Zoetermeer